Arrangement

FOLLO VETERAN OG GAMMELBILFORENING

ARRANGEMENTER I 2019
MEDLEMSMØTENE I KLUBBLOKALET PÅ ÅRUNGEN STARTER KL. 19:00

HVIS IKKE ANNET ER ANGITT !


 

Ytterligere program for 2019 kommer fortløpende - sjekk også vår Facebook side

Personer som ikke er medlemmer er også hjertelig velkomne for å bli kjent med klubben.


Hei alle sammen!


Nå er det på høy tid med nye aktiviteter for oss veteranbilfolk igjen.

En del ting står på tapetet framover, men ikke alt er på plass ennå.

Temaer til hygge og nytte blir det i år også.


Torsdag 14. mars kl.19 - Årsmøte  kl. 19.00 på klubblokalet på Årungen.

Etter de faste postene blir det kaffe, kaker og filmframvisning.


Onsdag 8. mai kl.19 - Sikkerhetssjekk av veteranbiler, og salg av maiblomster.

Det blir mulighet for å få målt bremsevæsken og sjekket bremser på bremserulle. Bremsevæsken blir jo svekket over tid i og med den tar til seg fuktighet. Dette kan i værste fall føre til plutselig fravær av bremser hvis det blir bremset mye og det blir mye varme i systemet. Dårlig væske tåler ikke mye varme før den koker, og da går pedalen i bunn uten å aktivere bremsene.

For at vi i Follo veteran og gammelbilforening skal kjøre trygt med stasbilene er det bare å komme for gratis sjekk hos min arbeidsplass onsdag 8/5.

Oppmøte på Bilbutikk1-Follo, Langbakken 18 Ås fra kl. 19.00 

Samtidig kommer også Oppegård sanitetsforening med mai-blomster til oss.

Jeg har 27 stk. Forhåndsbestilte som kan hentes der. Men sikkert mulighet for å få kjøpt fler.

Betaling med kontant eller vips til Oppegård sanitetsforening, og pris for bilblomst er kr. 50,- pr stk.

Og selvfølgelig blir det kaffe og kaker og litt juging da.

I flg Yr så blir det også brukbart vær på torsdag, så ta med stasbilen og møt opp.


Vårtur Søndag 26/5 til Ådalsbruk motormuseum.
En veldig fin Volvo buss fra 1968 dukket opp som deltager på fjorårets Vinterbroløp. Nå har vi vært så heldige å få Nicolai Christie som stilte med denne bussen til å stille med denne på vårturen så vi får en skikkelig busstur med skikkelig fin veteran-buss.

Ådalsbruk motormuseum er et skikkelig fint motormuseum i privat eie. Det er foruten en stor samling av motorkjøretøyer også en fullt innredet gammeldags landhandel, Cafe og en gammel restaurert bensinstasjon.Her er en link til hjemmesiden: www.bmuseum.no Her er det nok litt av hvert å se så jeg håper vi blir mange.

Avreisested blir fra parkeringsplassen foran Vinterbrosenteret kl. 10.00. Her er det jo rikelig med parkeringsplasser en søndag.
Da prisen for bussen er fast, blir det billigere pr. person jo flere som blir med.
Håpet er å fylle godt opp i bussen, og hvis vi blir 30 pers. så blir det 150 kr. pr person for bussturen. Inngangspenger til museet kommer i tillegg.
Men vi ønsker beskjed om hvem som vil være med innen søndag 19/5.

Blir vi ikke så mange vil vi invitere andre klubber i distriktet for å fylle opp i bussen.
Tilbakemelding på tlf. 90980811. Gjerne på SMS.Kråkstad bygdedag 2019.
Årets arrangement er 2/6 fra kl.12.00. Som vanlig er vi i Follo veteran og gammelbilforening invitert til å komme med grombilene. Mye morsomt å se, og servering av mat og drikke. Grilling ute, og salg av bl.a. rømmegrøt i kafeteriaen inne. Også utstilling og salg av håndverksting mm. Og utstilling av gamle traktorer og redskaper. Det ser ut til å bli fint vær, så ta med grombilen til et hyggelig arrangement. Sted: Kråkstadsamfunnshus, fra kl. 12.00. Mer info. med bl.a. kart finner dere her:
https://www.facebook.com/events/600893530373149/


Motorkonvoien 2019
I pinsehelgen, 7-9/6 arrangerer LMK og Amcar et kjempetreff i Olympiaparken på Lillehammer. Dette for feiring av Nasjonal motordag, åpning av nasjonalt motormuseum på Hunderfossen og LMKs 40-års jubileum. Her er alle veterankjøretøyer i Norge invitert, og det skal kjøres kolonner fra Nord, sør, øst og vest til arrangementet.Østfold veteranbilklubb starter fra Halden.


Motor-konvoyen som går til Olympiaparken på Lillehammer fredag 7. juni går litt langt fra vårt distrikt. Det nærmeste stedet å tilslutte seg dette er på Eidsvoll, der Romeriks-klubben har ordnet med oppstilling i parken ved Eidsvollsbygningen. Der kommer karavanen etter planen ca kl. 13.00 for en times pause, og fortsetter videre ca kl. 14.00.
Men for oss som ikke har mulighet til å dra så tidlig kan vi møtes på bensinstasjonen på Nygårdskrysset fredag 7. juni og kjøre derfra kl. 16.00. og tar ruta fra Minnesund via Gjøvik for mer hyggelig og tidsriktig vei.
For mer informasjon om Eidsvoll finner dere det på Romerike gammelbilklubbs facebook-side.
Info om motortreffet vedlagt her.


På Lillehammer 7. juni, overtar Motortreffet 2019.

Dette er nok det mest spektakulære og omfattende motorarrangementet, som noensinne er avholdt på norsk jord. Sammen med vår samarbeidspartner AMCAR har vi sikret oss full tilgang til Birkebeineren Stadion, og her er det arealer og fasiliteter som tillater nærmest et ubegrenset antall kjøretøy. På Motortreffet vil det vrimle av kjøretøy, og det er ingen påmelding. Ankomsten av kjøretøy vil skje kontinuerlig fra fredag 7. juni kl. 10.00. Listen over utstillere og arrangementer er lang, og det bør være noe for enhver smak her. Motortreffet samarbeider også med Olympiaparken og Visit Lillehammer, og det vil være en rekke utstillere, boklanseringer, firmastands og utsalgssteder for mat og servering over hele området. Blant utstillerne kan nevnes NAF, Statens Vegvesen, Fluid Film, Stas-Bil, Huseby Autodeler med flere. Vi får også «Texas James» som vil selge utsøkte BBQ-retter inne på treffområdet. IF vil også være representert både hos AMCAR og LMK, og de vil kunne informere om og tegne forsikringer.
Det er også tilrettelagt for camping inne på området med alle fasiliteter med hensyn til toaletter og sanitærforhold.


Det kan blant annet nevnes at Motortreffet har sikret seg det engelske motorsirkuset «Wall of death», som blant annet er kjent fra Goodwood Revival. Disse stiller for første gang på norsk jord. Les mer om dette på; http://www.wallofdeath.info/home
Det vil også være levende musikk, og det vil avholdes flere konserter fredag og lørdag. Vi vil særlig trekke frem «Johnny Cash»-tribute bandet «Get Rhythm» fra Gausdal, som har deltatt på en rekke norske arrangementer og festivaler. Les mer om dem her; https://www.facebook.com/GetRhythmGausdal/. Vi har også sikret oss 60-talls bandet «Perry Dear and the deerstalkers» med Per Øydir i spissen kjent blant annet fra Kåre and the Cavemen og Euroboys. Her blir det rendyrket lyd og utstyr fra 1960-tallet. Les mer om dem her; https://www.facebook.com/perrydearandthedeerstalkers/.

Som det fremkommer av omfanget på aktivitetene, vil dette medføre en deltakeravgift i håp om å dekke noen av kostnadene med arrangementet. Vi vil satse på ungdom og rekruttering, noe vår bevegelse sårt trenger. Derfor er inngang for alle under 18 år gratis. For de øvrige vil det prises slik pr. person;
Dagpass fredag; 150,-
Dagpass lørdag 250,-
Helgepass; 350,-.
Kjøretøyene kommer inn på utstillingen inkludert i disse prisene.


Bildag på Bjørkås sykehjem - Onsdag 26. juni kl. 18:00 

Follo veteran og gammelbilforening er invitert til bildag på Bjørkås sykehjem onsdag 26/6. Håper mange kan stille kl.18.00 med gamle biler . Værvarselet ser også lovende ut. En liten biltur med en god gammel bil slik det var før i tiden er jo en veldig fin opplevelse som blir satt veldig stor pris på , så møt opp og gi beboerne en hyggelig dag. Adressen er Bekkelivn. 32B KolbotnVeteranbilkveld på Greverud Sykehjem - Tirsdag 20. august

Vi er invitert til veteranbilkveld på Greverud sykehjem. Dette er noe som blir satt veldig stor pris på, så møt opp og gi beboerne en hyggelig dag.

Adressen er:

Harriet Backers vei 30, OppegårdVinterbroløpet 2019 - Lørdag 31. august.


Påmelding ved oppmøte på Sjøskogen Skole (ved Vinterbro senter) fra klokken 09:30.

Start fra klokken 10.30.


Løpet er et turløp for kjøretøy eldre enn 30 år. Du trenger selvfølgelig ikke være medlem i klubben for å delta. På fjorårets løp deltok flere Fiat 501 fra 20-tallet, og til og med en Volvo buss fra 60-tallet, så variasjonen av kjøretøy er stor (se bildet under).


Startkontingent er kr. 200,00 pr. kjøretøy, som betales kontant ved påmelding. Løypa går på rolige veier i landlige omgivelser med fler poster undeveis med blandete oppgaver, og post med nye oppgaver ved innkomsten.


Omtrent halvveis i løpet er det en post i idylliske omgivelser hvor det er greit å ta en liten pause med en liten rast, så ta gjerne med litt niste. Total kjørelengde blir ca 68 km.


Det vanker som vanlig fine premier til de med flest poeng. I tillegg trekkes mange premier på startnummer. Gratis kaffe/brus og kaker til alle ved innkomsten.


Mer info? Mobil: 90980811Bildet viser noen av kjøretøyene før starten på Vinterbroløpet 2018.

Purus vitae dolor ut eu - Urna pulvinar suspendisse