2017

FOLLO VETERAN OG GAMMELBILFORENING
Her refereres fra avholdte medlemsmøter i 2017
Mandag 20 februar 2017 kl 1900

Rallykveld i klubblokalet. Vi viste en liten film fra Rally monte carlo i 1956. Og så fikk vi besøk av Knut Larsen som nettopp har kjørt Rally monte carlo historique med sin Volvo PV. Vi så ferske bilder og skildring fra årets utgave av dette kjente og populære rallyet.

For mer info om årets utgave av rallyet, se her: https://www.facebook.com/historiskrally15/3: Årsmøte.

Årsmøtet ble avholdt i klubblokalet. Det var 14 fremmøtte medlemmer. Alle punktene på agendaen ble gjennomført og nytt styre ble valgt. Valgkomiteen hadde ikke klart å finne ny kandidat til erstatning for Frida Horn så valgkomiteen for 2017 ble bestående av Eyvind Furre Larsen som eneste medlem. Etter Årsmøtet informerte Tor Olav om montering av DAB/DAB+ adaptere i bil, før det ble vist en liten videosnutt om gamle riksveier.


6/4 Medlemsmøte i klubblokalet. 

Vi fikk høre litt om regler for godkjenning av veteranbiler som bevaringsverdig kjøretøy og om godkjenning av ny-importerte kjøretøy.


9/5 Garasjerunde.

Vi var på et garasjebesøk til en veldig interessant samling. Vi fikk gleden av å se på samlingen til Per Arne Bjerklund, som har samlet på gamle traktorer fra distriktet i mange år. Samlingen har blitt ganske omfattende med utrolig mange eksemplarer av mange slag. Dette er en viktig del av vår lokalhistorie som det er veldig bra noen skjønner verdien av å ta vare på.


6/6 Nasjonal Motordag 2017.

Klubben stilte på Tyrigrava sammen med Amcar Follo.


10/6 Veteranbilutstilling på Waldermarhøy. 

Vi var invitert til å stille med grombilene på musikkens dag på Waldemarhøy på Ski. Det var arrangert hagefest med diverse aktiviteter og våre biler var utstilt ved Waldemarhøyhuset.


11/6 Bygdedag på Kråkstad.

Vi var invitert til bygdedagen på Kråkstad med grombilene våre. Det var også utstilt traktorer og landbruksredskaper, samt brukskunst og håndverksprodukter. Og mye god mat og drikke var å få kjøpt.


12/6 Veteranbilkjøring på Bjørkås Sykehjem.

Vi var invitert til å stille opp for veteranbilkjøring Bjørkås sykehjem på Kolbotn. Det var veldig hyggelig å lyse opp hverdagen for beboerne her med ordentlige biler, og mange hadde lyst på en kjøretur.


16/6 Grillaften ved Årungen.

Ikke strålende vær, men en hyggelig kveld likevel.


25/6 Vårtur.

Denne søndagen tok vi vår vårtur til Lommedalsbanen. Vi benyttet anledningen til å kjøre under Oslofjorden, og kjørte videre på hyggelige veier fra Sætre og innover. Lommedalsbanen er en museumsjernbane som har mye lokomotiver og materiell fra forskjellige industrielle jernbaner. Det var mye interessant å se på der, foruten en tur med toget, som hadde siste kjørehelg før ferien denne søndagen.


21/8 Veteranbilkjøring Greverud sykehjem.


26/8 Vinterbroløpet 2017.

Vinterbroløpet 2017 gikk av stabelen i nydelig vær. Det var til sammen 121 personer som deltok i løpet med til sammen 57 kjøretøy.  Kjøretøyene representerte 32 forskjellige produsenter fra til sammen 7 forskjellige land. Oppgavene på postene var populære og passe vanskelige.

Klikk her for å komme til egen side for Vinterbroløpet 2017 med premievinnere bilder og "statistikk"


 

1/9 Høsttur til Gardermoen.

Det møtte bare opp to kjøretøy til avreisen til denne turen så de to som møtte opp ble enige om å utsette denne ekskursjonen til en annen gang.


2/9 Veteranbildagen på Tofte. 

De som møtte opp til felleskjøringen fikk en hyggelig tur til det populære arrangementet.


8/10 Medlemsmøte i klubblokalet.

Tema filmaften med gamle bilrelaterte filmer. Det ble så orientert om LMK-forsikringen.


9/11 Medlemsmøte i klubblokalet. 

Tema var om nyttige vintersysler for gammelbilen. Vi fikk tips om viktige vedlikeholdspunkter og deleinnkjøp som man bør bruke vinteren til.


24/11Julemøte på Granheimtunet.

Vi avholdt vårt tradisjonelle julemøte på Granheimtunet, med god julemat og drikke, kaffe og kaker, utlodning og quiz. Vi var 30 deltagere som hadde en veldig trivelig kveld med deilig mat.


Forsikring: Nytt fra LMK 1/2017.

Den 5. oktober 2017 ble det sendt ut et informasjonsskriv fra LMK hvor det fremgikk at en samarbeidsavtale mellom IF og LMK var inngått. Det viser seg i ettertid at teksten fra LMKs side var noe forvirrende, og vi har i anledning dette mottatt en hel del henvendelser. Det blir derfor viktig for LMK å presisere følgende;

1)    Samarbeidsavtalen med IF gjelder fra 01.01.2018. IF hverken skal eller har mulighet til å ta imot LMK-forsikringer før dette tidspunktet.

2)    WaterCircles er fremdeles LMKs samarbeidspartner frem til nyttår, og dette gjelder alle LMK-forsikringer, nytegninger som fornyelser.

3)    LMK vil løpende holde klubbene orientert om all utvikling knyttet til hvordan forsikringene flyttes til ny samarbeidspartner fra nyttår.

 

Det pågår nå et løpende arbeid knyttet til denne prosessen, og LMK vil holde klubbende orientert ukentlig i tiden fremover.

 

                                               Oslo 13.10.2017

 

 

Stein Christian Husby

Generalsekretær LMK


Purus vitae dolor ut eu - Urna pulvinar suspendisse