2013

FOLLO VETERAN OG GAMMELBILFORENING

Follo Veteran- og Gammelbilforening


TIDLIGERE ARRANGEMENT 2013

Onsdag 6. februar

Medlemsmøte i klubblokalet på Årungen.

Helge Smogeli hadde vært en tur til National Exhibtion Center (NEC) i Birmingham på Classic Motor Show.

Dette er en stor Classic Car messe som omfatter det meste. Han viste masse flotte bilder og fortalte om de mange interessante bilene som fantes der. Det var nok noen av de 12 fremmøtte som kunne tenke seg en tur i midten av november.

 

Torsdag 14. mars kl.19.00

23 fremmøtte på årsmøte i klubblokalet på Årungen.

Vanlige årsmøtesaker og litt gammel film etterpå.

 

Tirsdag 9. april

Medlemsmøte i klubblokalet på Årungen.

Tor Olav og Jan Egil tok opp forskjellige tekniske tema for klargløring av våre biler før vår- og sommersesongen.

Helge Johansen viste eksempler og solgte noen av de gamle bilfilmene han har så masse av.

Kaffe og kaker.

 

Mandag 29.april

Greverud sykehjem ønsket å lage en veteranbilkveld til glede for sine beboere denne kvelden.

I den anledning var vi ønsket til sykehjemmet klokken 17.30. 8 biler møtte frem for vårlufting av bilene og flere av beboerene fikk seg en hyggelig tur. Alle ble servert kaffe, vafler og sveler.

Vi hadde en hyggelig ettermiddag ved sykehjemmet.

 

Søndag 5. mai 

 Vårtur.     Vi møttes på Statoil på Ski klokka 11 denne søndagen. Sol og fint vær. På grunn av fiksing av tenningsproblemer på lederens Renault, kom vi ikke av gårde før nærmere 12.  Men vi hadde jo ikke dårlig tid. Reisemålet for årets vårtur søndag 5.mai er Vespa-museet og museet Kultur på Hjul på Fornebu. Turen ble lagt til Drøbak og gjennom Oslofjordtunnellen for å kjøre videre oppover hurumlandet til Billingstad og inn til Fornebu fra vest.

Som navnet sier er det en stor utstilling av Vespa-scootere med tilhørende utstyr og klenodier med Vespa-tilknytning. Bl.a. Premiesamling tilhørende vårt medlem Bengt Aranger.

Museet Kultur på Hjul er sponset av «Honda-Hanne» Skotvedt, så det er flere Honda-eksemplar her. MG var også representert med en MGA.

Det var også et museum med flere "hårete" utstillingsobjekter på samme sted, nemlig "Norsk barber, frisør og parykkmuseum", så her var det noe av interesse for enhver smak.

Etter museumsbesøket tok vi en tur ned til den gamle sjøflyhavna hvor den gamle kroa var åpen. Her var det blitt restaurant og det var masse folk og lite ledige bord ute, så vi brøt opp her og kjørte hver til vårt. 

 

Torsdag 6. juni

Torsdag 6. juni arrangeres hvert år NASJONAL MOTORDAG over hele landet.

Follo Veteran- og Gammelbilforening markerte også dagen. I samarbeid med AMCAR Follo ble det arrangert CRUISING i follodistriktet.

Vi startet fra Landbruksmuseet på UMB i Ås kl. 18:00, kjørte til Drøbak og Kolbotn, gjorde en liten stopp på Tyrigrava, for så å ende opp i gågata i Ski. Her hygget vi oss med bilprat og en kopp kaffe på Kafe Sjarm.

Det var mellom 50 og 60 biler med på cruisingen.


Fredag 14. juni

Grillkveld

Vi tente opp grillene utenfor klubblokalet ved Årungen. I alt 23 medlemmer hadde tatt med seg mat og drikke for en hyggelig samling denne kvelden som samtidig markerte slutten på våre arrangemen denne vårsesongen. Solen skinte og temperaturen var bra, men det var allikevel en litt sur vind.

 Lørdag den 31.august

Ble det tradisjonelle Vinterbroløpet arrangert for 15. gang. Løpet var åpent for alle biler og motorsykler av eldre dato og 61 biler og 1 motorsykkel dukket opp denne noe grå morgenen.

Start og innkomst var som i fjor ved SJØSKOGEN SKOLE. Påmelding ved startstedet fra klokken 09:30. Første startende ble flagget av gårde klokken 10.30.

 Før start hygget vi oss med en bilprat med andre med samme hobby, beundret kjøretøyene og stemmte på arrangementets fineste ekvipasje.

Løypa var på ca. 58 km. og gikk i områdene syd og øst i Follo.Underveis var det noen oppgaver som skulle løses. På Ski flyplass var det ti spørsmål om bilmerker. Turen gikk videre til Tomter sentrum, hvor det også ble arrangert Tomterdagene. Utenfor den gamle brannstasjonen fikk vi prøve oss på kast av golfballer i blomstepotter. Videre gikk turen til Hagen skole i Hobøl hvor vi skulle fylle 1 liter vann i et kar, uten at vi så hvor mye vi fyllte. Her var det også noen som roet litt ned og tok en kopp kaffe. Så gikk turen til Kroer hvor på stedet hvor den gamle "Høggern i Kroer", Trygve Kildal, holdt til. Her var det spørsmål relatert til den gamle virksomheten her. Så gikk turen til Ås og Meierikrysset hvor det var spørsmål knyttet til meieridrift. Så var det å kjøre tilbake til utgangspunktet hvor det var pilkast på opplimte spillkort.

Siden annenhver bil kjører løypa med og mot sola, fikk vi møte mange hyggelige veteranbiler underveis.

Kjøpesenteret og lokale bedrifter hadde gitt mange fine premier til de med flest poeng på oppgavene. I tillegg ble det trukket mange andre premier på startnummer. Det var gratis kaffe/brus og kaker til alle deltakerne etter målpassering.

 

Lørdag 7. september:

Høsttur til Veteranbildagen på Tofte. Vi møttes på parkeringen ved nedkjøringen til Oslofjordtunnellen kl. 11.

Hovedgata gjennom Tofte ble stengt for trafikk fra kl. 12.00 til kl. 14.00, og bilene ble stilt ut til beskuelse. Sentrum fyltes opp av folk og gamle ærverdige biler, og det ble et yrende folkeliv. Etter kl. 14.00 kjørte vi i kortesje til fornemme Tronstad Gaard, hvor alle deltagerne med biler fikk servert et måltid grillmat, og dessuten kunne gjøre seg kjent med gårdens historie blant adelsmenn og kremmere. Hurums Historiske Samlinger (museet) på gården var også åpent denne dagen.

 

Torsdag 19. september:

Møte i klubblokalet på Årungen kl. 19.00.

Denne kvelden skulle vi får vi besøk av Ivar Stav som skulle fortelle om sin tur fra Oslo til Trondheim med 1930-modell A-Ford. Ivar måtte dessverre melde avbud på grunn av familiære årsaker.

I stedet ble det bilder og bilprat, kaffe og litt å bite i.

 SØNDAG 13.oktober:

Follo Veteran- og Gammelbilforening var invitert til Ås Lions’ kulturdag søndag 13.10. kl.12.

13 biler møtte opp til en av sesongens siste turer. Været var veldig fint.

Godt oppmøte av publikum ved Kulturhuset i Ås hvor noen til og med fikk en kjøretur med gammelbil.


Onsdag 16. oktober:

«Garasjetreff» i Jan Unnebergs verksted og møtelokaler i Spydeberg. Vi møttes ved Asper bru på E18 i Kråkstad (Landbruksforretningen) klokka 18.30 og kjørte felles den siste biten.


Purus vitae dolor ut eu - Urna pulvinar suspendisse