2014

FOLLO VETERAN OG GAMMELBILFORENING

Follo Veteran- og GammelbilforeningARRANGEMENT AVHOLDT I 2014


Onsdag 5.februar kl.19.00

Medlemsmøte i klubblokalet på Årungen rostadion.

Thor Arne Johansen viste bilder og fortalte fra bilmuseer han har besøkt på sine mange ferieturer til spennende reisemål. Rett før jul var han også en tur til Cuba som nesten er et bilmuseum i seg selv. Her var det mye interessant. Kaffe, kaker og bilprat.

Godt fremmøte, "stinn brakke".

 

Torsdag 13.mars kl.19.00

Årsmøtet avholdt i klubblokalet på Årungen. 22 fremmøtte. Vanlige årsmøtesaker.

Etter at selve årsmøtet var avsluttet snakket Tommy Aamodt fra Moss Antirust litt om rustbeskyttelse.

 

Tirsdag 8. april

Godt fremmøte på medlemsmøte i klubblokalet på Årungen denne kvelden også.

Den kjente motorskribenten Asbjørn Rolseth besøkte oss og snakket om Volvo lastebiler.

 

Onsdag 7. mai

Sammen med VW-klubben i Follo tok vi en kveldstur til Landhandleriet på Svartskog.

Vi dro fra McDonalds/Shell, Nygård v/E-18 klokken 18.45. Det var godt fremmøte både VW Follo og FVG.

Det ble et hyggelig møte med landhandleriet og eierinnen som også viste seg å være en gammelbilentusiast og kjørte en gammel Autobianchi stasjonsvogn (Fiat 500 stasjon) til daglig. Her fikk vi kjøpt kaffe og deilige wienerbrød i meget hyggelige omgivelser.

 

Søndag 11. mai

Vi kjørte fellestur til Sportsvognsklubbens vårmønstring på Øvrevoll i Oslo.

Bare 3 biler møtte opp ved Shell-stasjonen v. E-18 Nygård klokka 10.00. Vi kjøret felles innover, to sportsbiler kom inn på området, mens en stasjonsvogn måtte stå på utsiden.

Inne på området møtte vi flere Follo-folk.

 

Søndag 25. mai

Vårtur

Vi markerte 200-årsjubileet og kjørte en tur til Eidsvollsbygningen.

Vi møttes klokka 10.00 ved Shell-stasjonen v. E-18 Nygård .

 

SØNDAG 1. juni

Klubben var invitert til bygdedagen i Kråkstad.

26-27 biler møtte frem denne søndagen med flott solskinn og varmt vær.

Det var også utstilling av gamle traktorer og utstyr, lastebiler og motorsykler m.m. Innendørs var det utstilling og salg av kunst og håndverksprodukter av lokal produksjon. Det var også muligheter til å kjøpe mat og drikke, og rømmegrøten smakte fortreffelig også i år.

 

 FREDAG 6.juni

I år var det oppmøte på plassen utenfor Biltilsynet i Drøbak klokka 18.00. 40 biler møtte frem.

Vi kjørte samlet ned i Drøbak sentrum, snudde ved det gamle fergestedet, for så å forsette til Ås sentrum  og avsluttet i gågata/rådhusplassen i Ski sentrum som tidligere år. Også i år hadde vi en avtale med "Café Sjarm" i gågata. De holdt oppe ekstra lenge for oss denne kvelden, slik at alle som ønsket det kunne få seg en kaffekopp og litt å bite i etter bilturen.

FREDAG 20. juni

Klokka 18.00 var grillene varme på gressplenen utenfor klubblokalet vårt ved Årungen. Været var ike helt optimalt, men vi fikk ikke noe nedbør. En vind fra nordvest gjorde sitt til at oppmøtet ikke var like bra som tidligere år, men 23 personer møtte frem til et par hyggelige timer med god mat og drikke.

 

Lørdag 28. juni

Felles kjøretur til Veterandagen i Magnor.

Veterandagen på Magnor er et av de større og mest mangfoldige arrangement som finnes her i landet. Her finner vi mopeder, traktorer, stasjonærmotorer, lastebiler i tillegg til mer vanlige biler. Har du ikke vært her før, kan dette anbefales. Dette arrangement holdes kun hvert annet år.

Tor Olav S. samler opp deltakere for avgang mot Magnor på rolige gammelbilveier klokka 8.00. Samlingsstedet er som så ofte ellers, ved Shellstasjonen ved Nygård E-18, ved innkjøringen mot Ski.

 

Lørdag 30. august. Vinterbroløpet

Påmelding ved Vinterbro Senter (Sjøskogen Skole) fra klokken 09:30. Start fra klokken 10.30.

Startkontingent kr. 200,00 pr. kjøretøy.Løypa på ca. 60 km. går i områdene syd og øst i Follo. Vi drar innom Follo Museum, ta gjerne med termos for en liten rast der.

Kjøpesenteret og lokale bedrifter gir fine premier til de med flest poeng. I tillegg trekkes mange premier på startnummer. Gratis kaffe/brus og kaker til alle ved innkomsten.

Mer info: Mobil: 9057 1597

 

MANDAG 1.SEPT.

Besøk på Bjørkås sykehjem på Kolbotn klokken 17.30..

5 biler møtte opp i fint vær denne kvelden . Bjørkås bød på kaffe og vi bød beboerne på en liten kjøretur.

 

ONSDAG 3. SEPT.

Besøk på Greverud sykehjem klokka 17.30.

De samme 5 bilene som møtte opp på Bjørkås møtte også her. (Egentlig litt skuffende at ikke flere møtte opp for her er det hyggelig).  Sykehjemmet bød kaffe og sveler og vi bød på en liten kjøretur til de som ønsket det, og det var mange.

 

LØRDAG 6. SEPT. Veteranbildagen på Tofte 2014

Årets utgave av dette arrangementet er i år på Lørdag 6/9 fra kl 11.30 til kl 14 i hovedgata på Tofte.

Her sperres hovedgata for trafikk slik at veteranbiler kan parkere og utstilles.

Ca. kl 14. kjøres det i kortesje til Tronstad gård ikke så langt unna, hvor gårdens eier forteller om gårdens tidligere historie. Gårdens store gamle driftsbygning huser Hurums historiske samlinger som er åpne for beskuelse for veterandag-deltagere, og der er det litt av hvert å beskue.

Servering av grillmat er det også for veteranbilfolket. Dette arrangementet har vokst fra år til år, og i fjor var hovedgata nesten blitt for snau.

Oppmøte blir på bussholdeplassen ved rundkjøringa rett før veien ned til Oslofjordtunnelen kl 10.00.

Vi kjører i samlet flokk gjennom tunnelen og langs fjorden ned til Tofte.

Treffets hjemmeside er :http://veteranbildagen.no/

Vel møtt.

 

SØNDAG 14.SEPT. Høsttur til Torbjørns samlinger på Årnes

Søndag 14/9 tar vi turen til Torbjørn Nilsen på Årnes som har en utrolig samling hjemme på gården, i uthuset som han har gjort om til museum. Torbjørn er en ungdommelig 82-åring som har samlet på mye rart det meste av livet, og har historien bak hver eneste ting. Her er det et 50-tall motorkjøretøyer, som alle er kjørbare og i god stand, fra Hupmobile 1915 til 1969 MGB. Utendørs står også en dampmaskin fra 1915, av det riktig store slaget som har vært brukt på et sagbruk. Et prosjekt som ikke er ferdig ennå er oppbygging av et lite sagbruk ved siden av uthuset. Naturlig nok er det et stort utvalg av gamle traktorer og landbruksredskaper der også.

Utvalget av saker og ting fra krigens dager er også omfattende. Han så verdien av å ta vare på mye når det var opprydding etter Tyskerne som hadde stor leir på Årnes, så der er det litt av hvert med krigshistorie. Omfanget av alt mulig annet rart er også så omfattende at det ikke kan beskrives, men må oppleves.

Inngangspenger er kr 50 pr. person

Oppmøte til turen er på Shellstasjonen på Nygårdskrysset kl.11.00.


SØNDAG 12. oktober.

FVG ønskes velkommen med gammelbiler til Ås kulturhus (Ås rådhus) til "Lions - kulturdager i Ås".

Vi møtes klokka 12.00 ved rådhuset. Dette er en kunst og håndverksmesse med fyldig program.Vårt eget medlem Tore Husum, som er med å arrangerer, har også gjort en avtale med Moer sykehjem om en mulig kjøretur med beboere. Her er det mulig å bidra litt for de det ikke passet for på Bjørkås og Greverud sykehjem.

Møt opp ! Kanskje blir det siste finbilturen i år!

 

Onsdag 29.oktober

Medlemsmøte.

Denne kvelden var bilinteriør temaet. Det var "stinn brakke" da bilsalmaker Knut Kongsten besøkte oss i klubblokalet på Årungen. Han fortalet litt fra sin virksomhet og svarte på mange spørsmål om bilinteriør. Etter en kopp kaffe og prat, reiste vi til Drøbaksveien i Ås hvor Kondsten har sitt verksted. Her var det mye å se på. Fra symaskiner og utstyr til prøver på hva han kan få til, og arbeider han holdt på med. Et interessant møte som ga inspirasjon og svar på mange spørsmål.

 

Fredag 28. Nov.  JULEBORD

Tradisjonen tro ble årets julebord avholt på Granheimtunet i Nordby. 39 personer deltok.

Det ble servert julemat med godt drikke til. Som vanlig var det konkurranser og utlodning med fine premier. Kaffe og kaker.

Purus vitae dolor ut eu - Urna pulvinar suspendisse